De Baltische Landen behoren niet voor niets tot de eerste landen die toegelaten werden tot de Europese Unie. Velen hebben nog steeds een verkeerd beeld van deze landen, maar onvoorstelbaar hoe fraai en deskundig de oude steden in korte tijd werden gerestaureerd. Estland is de meest noordelijke Baltische Staat. Gezien de korte afstand van Helsinki is de Scandinavische invloed onmiskenbaar. Dit valt het meest op aan de kust, waar kleurige houten huizen in...
Lees meer
Regime:
Volpension
Land:
Baltische staten

Afreis- en terugkeerdatum en prijs

Datum
Aantal dagen
Prijs
16/09/2019 t.e.m. 27/09/2019
12
1.795,00(zonder BTW)
Meer info of reserveren?
Toeslag Single
385,00

Omschrijving

De Baltische Landen behoren niet voor niets tot de eerste landen die toegelaten werden tot de Europese Unie. Velen hebben nog steeds een verkeerd beeld van deze landen, maar onvoorstelbaar hoe fraai en deskundig de oude steden in korte tijd werden gerestaureerd. Estland is de meest noordelijke Baltische Staat. Gezien de korte afstand van Helsinki is de Scandinavische invloed onmiskenbaar. Dit valt het meest op aan de kust, waar kleurige houten huizen in de duinen staan. Het land heeft prachtige mythen en legenden. De prachtige hoofdstad Tallinn heeft zijn middeleeuws karakter kunnen bewaren. Esten zijn terecht trots op hun land. Letland neemt onder de 3 Baltische Staten de middenpositie in en bezit een lange kustlijn aan de Oostzee met mooie zandstranden. De hoofdstad Riga wordt ook wel eens het “Parijs van het Oosten” genoemd. De stad kreeg deze naam vanwege de prachtige Art Nouveau architectuur, het rijke culturele leven en de vele winkels. Litouwen is niet alleen de meest zuidelijke staat maar tevens de grootste en meest levendige. De hoofdstad Vilnius werd voor WO II “het Jeruzalem van het Noorden” genoemd. Je kunt hier heerlijk flaneren door de oude straten en steegjes. Laat je mee op sleeptouw nemen en ontdek tijdens onze reis de hoogtepunten van deze landen.

Hotel

We logeren tijdens deze rondreis in zeer degelijke 3*-4* hotels. Alle hotels zijn centraal gelegen en de kamers beschikken uiteraard over bad/douche, toilet, TV en telefoon. Alle hotels hebben een lift. ’s Morgens ontbijtbuffet en de overige maaltijden zijn telkens afwisselende regionale 3-gangen menu’s.
Rondreis Hotels ***(*)

Extra inbegrepen voor deze reis

  • ALLE UITSTAPPEN
Topreis

Reviews

Dit was echt een topreis die nog lang in mijn herinneringen zal blijven. En ik heb ook aan deze reis veel vrienden overgehouden.

Door Van Effelterre Ann op 29 september 2018
  • Een hele goede chauffeur, uiterst voorzichtig, altijd gedienstig en ook altijd in voor een grapje
  • Een super reisleidster. Ze is op de hoogte van alle bezienswaardigheden die we bezochten, doet de moeite om al onze vragen te beantwoorden. Om aan allerlei wetenswaardigheden over de bezochte landen te geraken heeft ze lange gesprekken met de plaatselijke gidsen.
  • Het was een hele goede groep mensen. Het ideale om zo'n reis te doen.
  • Het hotel Mazuria in Mragow was wat verouderd.

Omdat ik in 2017 naar Moskou en Sint Petersburg geweest ben, wou ik ook eens de Baltische Staten doen. Omdat Flamingo Busvakanties de enige is die deze reis aanbiedt met de autocar was dit voor mij een unieke gelegenheid. Ik wou de volledige rit doen. Ik was aangenaam verrast, deze landen deden helemaal niet Russisch aan. De wandelingen door de hoofdsteden gaven een mooi beeld over de schoonheid van de gebouwen. Ook de boottocht op de Baltische Zee was iets heel speciaals. We hadden een hele goede groep. Iedereen hielp iedereen. Er was de hele reis een aangename sfeer, niet alleen in de autocar maar ook aan tafel tijdens de maaltijden.

Door twee gedreven mensen chauffeur en gids hadden we een reis zonder zogen....fantastisch

Door Robert en Marie Claire Schouttetens Noppe op 06 oktober 2017
  • Op de bus kregen we op voorhand al een degelijke en leerrijke uitleg over wat we zouden bezoeken
  • Alles was correct getimed zowel afspraak met de plaatselijk gidsen, middagmalen en andere stops

Wat zeker is: ik ga nog mee met Flamingo!

Door Vandewalle A. op 03 oktober 2016

Reis Baltische staten van 3 tot 13 september. Met het vakmanschap en de humor van chauffeur en de lijzige stem van onze reisleidster (die aan Lutgart Simoens deed denken) werd het een degelijke, goed bekommentarieerde reis. Ik droom al van mijn 18de om de Hanzasteden te bezoeken, daar speelde mijn leraar Nederlands/ Duits indertijd een grote rol in. Ik bezocht al de Duitse Hanzasteden en had heel wat verwachtingen voor het Balticum :eerst Gdanks in Polen, daarna Vilnius, Riga en Tallinn. Ook Helsinki viel in mijn smaak- net een beetje tijd over om rond te kuieren. Het werd een reis met heel veel variatie: de steden die in hun oude glorie aan het verrijzen zijn, de kerken, de natuur, de tussenstops: Kaunas, de Wolfschanze, de Kruisheuvel... de gelegenheid om tussendoor rond een meertje te toeven, mooie foto's te nemen, mijn eerst ervaring op een luxe cruiseschip... Tussendoor genieten van het landschap en bijgeleerd wat er op de velden stond. Bekende en onbekende gewassen, zoals de duivenbonen. Ik heb genoten van het lekkere eten, zowel van de plaatselijke gerechten als van de fijnkeuken op het cruiseschip. En zeker niet te vergeten: het gezelschap, allemaal toffe mensen aan wie ik een mooie herinnering zal overhouden.

Door Anoniem op 30 september 2016

Globaal genomen degelijke hotels & verzorgde maaltijden. Zeer goede en beschikbare gids. Comfortabele bus met zeer goede en vriendelijke chauffeur.

Door Anoniem op 26 september 2016

Zeer mooie reis. goede organisatie.

Door HAESAERT André op 26 september 2016
  • Thuisophaling en terugbrengen zeer stipt
  • Uitstekende bus
  • Goede begeleiding

Uitstekende bus waarbij ik vooral de geluidsinstallatie kon waarderen (draag hoorapparaten). Goede begeleiding met interessante duidelijke uitleg door de begeleidster, zowel tijdens de ritten als bij de bezoeken ter plaatse. Prima chauffeur, niet alleen achter het stuur.

Door Anoniem op 24 september 2016
Terug naar boven