De baai van de Somme is werkelijk één van de prachtigste natuurgebieden in Frankrijk en wordt ook wel de Camargue van het noorden genoemd. Deze regio heeft echter ook diepe littekens als erfgoed van de Eerste Wereldoorlog. We bezoeken er enkele van zoals “Canadian Memorial Vimy”, “Carrières Wellington” en zeker de “Eastern Cemetery” in Wimereux. Op deze begraafplaats heeft de Britse soldaat John McCrae een gedenkplaat. John McCrae werd wereldbekend door zijn gedicht “In Flanders...
Lees meer
Regime:
Volpension
Land:
Frankrijk

Afreis- en terugkeerdatum en prijs

Datum
Aantal dagen
Prijs
17/05/2021 t.e.m. 21/05/2021
5
895,00(zonder BTW)
Meer info of reserveren?
Toeslag Single
195,00
Budget inkomgelden ±
65,00

Omschrijving

De baai van de Somme is werkelijk één van de prachtigste natuurgebieden in Frankrijk en wordt ook wel de Camargue van het noorden genoemd. Deze regio heeft echter ook diepe littekens als erfgoed van de Eerste Wereldoorlog. We bezoeken er enkele van zoals “Canadian Memorial Vimy”, “Carrières Wellington” en zeker de “Eastern Cemetery” in Wimereux. Op deze begraafplaats heeft de Britse soldaat John McCrae een gedenkplaat. John McCrae werd wereldbekend door zijn gedicht “In Flanders Fields”, geschreven na de eerste gasaanvallen in de Westhoek. Ook de minder gekende Opaalkust of met de officiële Franse naam “Côte d’Opale”, heeft enorm veel te bieden : prachtige brede stranden, imposante witte krijtrotsen, duingebieden, charmante badplaatsen en vissersdorpen, duingebieden en een glooiend groen hinterland. Reken daarbij het lekker eten, en het plaatje is compleet! We hebben als verblijfplaats Fort-Mahon-Plage uitgekozen. In deze typische badplaats kunnen we mooie wandelingen maken langs het strand en er de gezonde zilte zeelucht opsnuiven. Klaar voor onze ontdekkingstocht langs de Côte d’Opale en de Baai van de Somme?

Hotel

Dit hotel heeft een uitstekende ligging vlakbij het strand van Fort-Mahon-Plage. Alle 57 kamers zijn voorzien van bad/douche, haardroger, toilet, satelliet-TV, telefoon en Wifi. Verder beschikt het over een panoramisch restaurant en een gezellige bar met terras. De top-chef Jackie Mass staat aan het fornuis en verwent ons ’s avonds met afwisselend 4-gangen-diner. ’s Morgen ontbijtbuffet.
Hôtel LA TERRASSE ***

Extra inbegrepen voor deze reis

  • ALLE UITSTAPPEN
  • WIJN BIJ ALLE MAALTIJDEN
  • ONTBIJT EERSTE DAG
  • ALLE MIDDAGMALEN
Nieuw
Topligging
Wijn bij alle maaltijden inbegrepen
Terug naar boven