Coronavirus COVID-19

In de categorie Speciale vragen


Eerst en vooral hopen we dat iedereen nog in goede gezondheid is, momenteel is dit echt het belangrijkste!

Vorige vrijdag werden de maatregelen omtrent het coronavirus door onze Nationale Veiligheidsraad verlengd tot en met 19 april. Graag wensen we U in te lichten over onze aanpak van de geplande reizen.

Alle reizen met vertrek tot en met 30 april werden geannuleerd en alle deelnemers werden door ons hierover telefonisch gecontacteerd en kregen volgende mogelijke oplossingen :

  • De reis werd meteen overgeboekt naar een andere datum en/of andere reis dit jaar of indien dit niet mogelijk is,
  • Sturen we een reisvoucher op ter waarde van het totale reeds betaalde bedrag. Deze voucher blijft één jaar geldig en wordt per post opgestuurd. (dwz voor de vervaldag van de voucher een nieuwe reis boeken, maar de reis mag gekozen worden uit ons volledige reisaanbod van 2020 en 2021).

Let wel : als de reissom van Uw nieuw geboekte reis hoger ligt, dan is de meerprijs voor Uw eigen rekening.

We hebben voor enkele reizen een nieuwe datum :

  • 6 dagen Oostfriesland gaat nu door van 19/10 tem 24/10/2020
  • 6 dagen D-Day Normandië gaat nu door 22/10 tem 27/10/2020

Dit alles administratief in orde krijgen, vergt natuurlijk de nodige tijd. We doen er zeker alles aan om deze voucher of het nieuwe reiscontract zo spoedig mogelijk te bezorgen.

De huidige maatregelen gelden in de meeste landen tot omstreeks 19/04, dus een officeel reisverbod is er (nog) niet na deze periode. Vele landen en hotels hebben echter al maatregelen genomen die verder lopen dan 19/04. Daarom hebben we ook nu reeds besloten om alle reizen tem 18 mei te annuleren. We vragen U met aandrang om ons niet zelf te contacteren, we nemen zelf telefonisch contact op hierover. Iedereen krijgt ook de keuze om een afreis op een latere datum te nemen of te opteren voor een reisvoucher.

Momenteel blijven de reizen na 18 mei voorlopig doorgaan. Mocht de situatie niet voldoende verbeteren en indien de maatregelen worden verlengd, zullen we uiteraard het nodige doen. We volgen de situatie op de voet en brengen U tijdig op de hoogte. Ons advies is rustig af te wachten en momenteel geen overhaaste beslissingen te nemen.

Aangepaste openingsuren kantoor : Door de genomen maatregelen van de overheid is ons kantoor tijdelijk gesloten. We blijven natuurlijk per email bereikbaar = info@flamingo-busvakanties.be of telefonisch tussen 10 en 12u.

We zijn er van overtuigd dat we samen deze nog nooit geziene omstandigheden snel zullen overwinnen. Daarom moeten we zeker de opgelegde maatregelen strikt naleven zodat we tijdens de zomer en najaar nog vele aangename momenten zullen beleven op onze reizen. Zorg goed voor U en Uw familie en we danken U voor Uw begrip en vertrouwen!

Van harte, Carine & Thierry en ons volledige team.Ministrieel Besluit van 19 maart 2020 tot het gebruik van vouchers in geval van annulering in het kader van de COVID-19-crisis, getekend door Minister Nathalie Muylle.

Wat de terugbetaling van reeds betaalde reissommen voor de geannuleerde reizen betreft heeft de overheid na overleg met de beroepsfederaties dit Ministerieel besluit goedgekeurd.

- de betaalde reissommen voor de geannuleerde reizen worden vergoed bij wijze van een ‘waardebon’ of ‘voucher’

- deze ‘waardebon’ kan door de klant als betaling aangewend worden bij boeking van een volgende reis, en blijft 1 jaar geldig.

Deze waardebon zal per post opgestuurd worden (ca. een 3-tal weken nadat de reis werd geannuleerd).

Indien u het wenst kunt u het persbericht dat hierover door de beroepsfederaties gestuurd werd nalezen via deze link.

Naar het overzicht van de veelgestelde vragen
Terug naar boven