Coronavirus COVID-19

In de categorie Speciale vragen


Deze week kregen we eindelijk bevestiging van de Nationale Veiligheidsraad dat we vanaf 15 juni naar het buitenland kunnen reizen. We kunnen dus opnieuw beginnen dromen om op vakantie te vertrekken!

Alle reizen tot en met 04 juli werden door ons geannuleerd en zullen niet doorgaan. Iedereen werd hiervan reeds persoonlijk op de hoogte gebracht. We zijn echter wel hoopvol dat na deze datum diverse reizen zullen kunnen doorgaan, gezien de situatie in alle Europese landen zeer vlug positief evolueert. Ook onze partners, zoals hotels, restaurants, rederijen, enz… treffen de nodige maatregelen om ervoor te zorgen ons op een corona-veilige manier te ontvangen.

We wachten echter nog op bijkomende informatie van de overheid en de bevoegde instanties om onze autocars vertrekkensklaar te zetten. We willen immers vertrekken volgens de strikte veiligheidsvoorschriften. Bepaalde landen stellen specifieke voorwaarden om hun land binnen te mogen, zo moeten we land per land bekijken wat de mogelijkheden zijn. Daarom vragen we U om enig geduld te hebben. Van zodra we weten dat Uw geboekte reis kan doorgaan of geannuleerd wordt, nemen we zelf contact met U op hierover.

We werken op dit moment nog steeds verder achter gesloten deuren. Wenst U echter reeds een nieuwe reis te boeken of hebt U vragen, dan zijn we steeds telefonisch te bereiken in de voormiddag van maandag t/m vrijdag, en natuurlijk per mail op info@flamingo-busvakanties.be.

We kijken er alvast naar uit om iedereen terug te verwelkomen op één van onze touringcars! Ons ganse team is er zeker klaar voor!We hopen dat iedereen nog steeds in goede gezondheid verkeert, momenteel is dit echt het belangrijkste.

Ondertussen werden de maatregelen in ons land verlengd tot 03 mei. Ons kantoor blijft dan ook tot deze datum gesloten. Uiteraard blijven we telefonisch en per mail bereikbaar.

Wellicht ontstaan er veel vragen over uw voorziene zomerreis. Kan deze reis doorgaan of niet? Niemand heeft momenteel een pasklaar en volledig antwoord hierop. Dit hangt niet enkel af van de genomen binnenlandse maatregelen, maar ook van de geldende maatregelen in het buitenland. Deze zijn bovendien voor elk land verschillend.

Al onze reizen met vertrekdata tot en met 02 juni zijn tot op heden geannuleerd. U werd of wordt hierover door ons persoonlijk telefonisch gecontacteerd.

Aangepaste openingsuren kantoor : Door de genomen maatregelen van de overheid is ons kantoor tijdelijk gesloten. We blijven natuurlijk per email bereikbaar = info@flamingo-busvakanties.be of telefonisch tussen 10 en 12u.

Voor de reizen na 02 juni is er op dit ogenblik nog geen beslissing genomen. We volgen uiteraard de situatie op de voet en nemen indien nodig ook voor deze reizen de nodige maatregelen.

Het principe is dat de reis doorgaat zolang U van ons geen andersluidend bericht mocht ontvangen. We contacteren U zelf ten gepaste tijde, telkens wanneer er voor uw reis iets beslist wordt.

Let wel, zolang we niet 100% kunnen garanderen dat Uw reis zal kunnen doorgaan, sturen we ook geen eindafrekening op. U moet dus het eindsaldo niet betalen!

Indien de reis niet doorgaat kunt U omboeken naar een latere afreisdatum of krijgt U een waardebon voor de totale reissom (deze regeling werd getroffen door de overheid en wordt gedekt door het Garantiefonds Reizen). Deze waardebon kan gebruikt worden voor alle reizen uit ons reisprogramma 2020 & 2021.

Let wel : als de reissom van Uw nieuw geboekte reis hoger ligt, dan is de meerprijs voor Uw eigen rekening.

We hebben voor enkele reizen een nieuwe datum :

  • 6 dagen Oostfriesland gaat nu door van 19/10 tem 24/10/2020
  • 6 dagen D-Day Normandië gaat nu door 22/10 tem 27/10/2020

We blijven de situatie zeker dagelijks opvolgen en we danken U voor het begrip, de steun én het vertrouwen in onze firma.

Zorg ondertussen zeker goed voor Uzelf en voor Uw naasten, zodat we hopelijk binnenkort terug samen kunnen reizen! Hou de moed erin!

Van harte Carine & Thierry en voltallige Flamingo-team.


Ministrieel Besluit van 19 maart 2020 tot het gebruik van vouchers in geval van annulering in het kader van de COVID-19-crisis, getekend door Minister Nathalie Muylle.

Wat de terugbetaling van reeds betaalde reissommen voor de geannuleerde reizen betreft heeft de overheid na overleg met de beroepsfederaties dit Ministerieel besluit goedgekeurd.

- de betaalde reissommen voor de geannuleerde reizen worden vergoed bij wijze van een ‘waardebon’ of ‘voucher’

- deze ‘waardebon’ kan door de klant als betaling aangewend worden bij boeking van een volgende reis, en blijft 1 jaar geldig.

Deze waardebon zal per post opgestuurd worden (ca. een 3-tal weken nadat de reis werd geannuleerd).

Indien u het wenst kunt u het persbericht dat hierover door de beroepsfederaties gestuurd werd nalezen via deze link.

Naar het overzicht van de veelgestelde vragen
Terug naar boven